2010. augusztus 18., szerda

Első közös hetünk

Annyi élmény, annyi öröm ért minket ezzel a kis aprósággal az elmúlt egy héten. Mennyire féltem, hogy mi lesz, mit fogok vele csinálni, most meg minden olyan természetes, rutinosan megy az egész. Persze biztos lesznek még nehézségek, de az eleje egész jól ment.

Evés: naponta 4-szer eszik egy maréknyi tápot. Áztatni nem kell, mert tele van a szája fogakkal. Első két nap ott volt egész nap előtte a kaja. Nem volt értelme, így elvettem, és csak a szokott időkben kap. Azóta semmi gond az evéssel, befalja egyszerre a kimért adagot. Gömbölyödik is szépen.

Alvás: azt még csiszolni kell. Egyik éjszaka egy okos kis csaj, lefekszünk, ő is megy aludni. Másnap meg sír, jönne az ágyra, meg játszik, rágja a szőnyeget. A helyére az első két éjszaka óta nem feküdt. Mindig a szőnyegen, az ágy mellett alszik. Az este már a kábeleket le kellett fújni távoltartó cuccal, mert elkezdett érdeklődni felőlük. Utána a közelükbe se ment :)

Egyedüllét: mióta ő itt van, Norbi is szabin van, Vani sincs oviban. Na ez nem Lizi miatt van, egyszerűen csak ilyen szerencsésen alakult, hogy Norbi ekkorra vette ki a szabit. Vani meg ugye nyáron nem jár oviba. Minden nap kicsit egyedül hagyjuk, de tegnapig nem sok sikerrel. Sírt és sírt. Sokszor kimentünk a kertbe és csak akkor mentünk vissza, ha épp nem sírt. Tegnap viszont bográcsoztunk. Igaz a hangunkat hallotta, de idáig akkor is sírt. Most viszont 1-2 perc után abbahagyta, lefeküdt a helyére aludni. Később játszott a csirkéjével is. Azt hiszem alakulunk.

Szobatisztaság: első naptól kezdve a pelusra megy az esetek 90%-ában. Volt olyan nap, hogy egyszer sem kellett feltörölnöm. A pisilés szinte teljesen oké, a kakilás viszont szinte minden éjszaka Vani szobájába megy. Tény, hogy nem nagyon csípik egymást. Vani öntörvényű, félti a játékait, Lizi meg nem szereti ha hangosak, sikítoznak a gyerekek.
Lizi már nagyon menne kifelé. Minden nap kiviszem a kezembe, sétálunk kicsit, de menne lefelé. Találkoztunk kóbor kutyákkal, akikre morgott. Persze, nagy a szája a magasból.

Vasárnap jön hozzánk a kutyakozmetikus. Rendbe teszi a kisasszonyt. Teljesen benőtte a szőr. Hétfőn pedig megyünk állatdokihoz a következő oltásra.


Egy kép a két hónapos apróságról:

És két videó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.